Wat is E-Flyboarding?

E-Flyboarden is alleen mogelijk met veel waterdruk, hiervoor wordt een krachtige elektrisch aangedreven waterpomp gebruikt. Het water wordt via een buizenstelsel aangezogen en via de perszijde van de pomp in een 18 meter lange rubberen slang geperst. Aan het einde van de slang zit het Flyboard bevestigd. Hier spuit het water soms met wel 70 liter per seconde uit! Genoeg om een volwassen man naar 5-6 meter hoogte te brengen.

Hoe bestuur je het Flyboard?

De hoeveelheid water die uit het Flyboard komt wordt bepaald door de instructeur met de afstandsbediening op de kade. Dit is essentieel voor de veiligheid, omdat hij zo het overzicht heeft en ervoor kan zorgen er geen ongelukken gebeuren. Veiligheid zal ook nog besproken worden tijdens het theoriemoment bij aanvang van de Xperience.

Zodra men de balans heeft gevonden en rechtop boven het water kan blijven staan, kan er begonnen worden met het besturen van het Flyboard.

Wanneer men de tenen laat zakken en de hakken optilt zal een voorwaartse beweging ingezet worden. Wanneer men de tenen optilt en de hakken laat zakken maakt men een achterwaartse beweging. Een bocht naar links is in te zetten door van de rechtervoet de tenen naar beneden te buigen en een bocht naar rechts door de tenen van de linkervoet naar beneden te buigen.

Eenmaal in het water is het Flyboard nog steeds te besturen. Wanneer men als een dolfijn onder water zwemt zal de weerstand van het water door de snelheid goed voelbaar zijn. Bij onze locatie is het water diep genoeg om een stuk onder water te flyboarden om er vervolgens als een torpedo weer uit te schieten!

E-Flyboarden valt in de categorie “extreme sports” maar is in de basis veilig en zeer gemakkelijk om te leren door jong en oud. Waar de ene persoon al binnen enkele minuten de balans heeft gevonden op het Flyboard, kost dit bij de andere iets meer tijd. Wie voor het eerst leert E-Flyboarden valt uiteraard een keer. Dit alles gaat altijd gepaard met een hoop gelach en prachtige momenten. Veiligheid staat bij ons voorop, iedereen draagt een drijfvest, suit en helm met oorbescherming. 

Stel je vraag aan ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

E-Flyboarding

Vriezenveenseweg 57
7641 PE Wierden
Nederland

Tel: 06 - 82 12 83 00
E-mail: informatie@e-flyboarding.nl

Direct contact? Bel: 06 - 82 12 83 00