fbpx

“Lake Adventure: The Ultimate Treasure Hunt Race”

Welkom bij “Lake Adventure: The Ultimate Treasure Hunt Race”! Dit spannende evenement vindt plaats bij E-Flyboarding op de prachtige recreatieplas het Lageveld, waar deelnemers de kans krijgen om hun avontuurlijke geest en teamwerkvaardigheden te testen. Het doel is om als eerste alle opdrachten op meerdere locaties te voltooien en de schat te vinden.

Deelnemers:

– Twee personen tegen elkaar OF teams van twee personen tegen elkaar. Elke deelnemer of team krijgt een supboard en een metaaldetector om te gebruiken tijdens de race.

Regels:
1. Het doel is om zo snel mogelijk alle opdrachten te voltooien en de schat te vinden.
2. Elke opdracht moet correct en volledig worden uitgevoerd om punten te verdienen.
3. Punten worden afgetrokken voor niet correcte of onvoltooide opdrachten.
4. Het gebruik van de metaaldetector is essentieel bij het vinden van de schat, maar kan ook nuttig zijn bij het ontdekken van aanwijzingen op andere locaties.
5. Teams moeten samenwerken om de opdrachten efficiënt uit te voeren en de schat te vinden.
6. De race vindt plaats op verschillende locaties op de recreatieplas, die elk hun eigen uitdagingen en spelelementen bieden.

Spelelementen:
1. Opdrachten: Er worden verschillende opdrachten voorzien op elke locatie, zoals het oplossen van puzzels, het beantwoorden van vragen of het uitvoeren van fysieke uitdagingen. Deze opdrachten zullen variëren in moeilijkheidsgraad en moeten correct en volledig worden uitgevoerd om punten te verdienen.
2. Aanwijzingen: Verspreid over de locaties zijn aanwijzingen verborgen die leiden naar de schat. Deze aanwijzingen kunnen worden gevonden met behulp van de metaaldetector of door slimme speurwerk. Het vinden van aanwijzingen kan extra punten opleveren.
3. Obstakels: Sommige locaties hebben obstakels zoals touwbruggen, hindernisbanen of waterovergangen. Deelnemers moeten deze obstakels overwinnen om naar de volgende locatie te gaan. Het succesvol navigeren door de obstakels kan beloond worden met bonuspunten.
4. Tijdsbonus: Er zal een tijdsbonus worden toegekend aan de deelnemer of het team dat als eerste alle opdrachten heeft voltooid en de schat heeft gevonden. Deze bonuspunten zorgen ervoor dat snelheid ook belangrijk is in de race.

Winnaars: De uiteindelijke winnaars zijn de deelnemers of teams met het hoogste totale puntenaantal na aftrek van eventuele strafpunten voor niet correcte of onvoltooide opdrachten. Bij een gelijke stand wordt de tijd waarin de schat is gevonden in overweging genomen..

+++++++++++++++++++++++++

Praktische uitvoering:
1. Opstelling: Voorafgaand aan de race wordt elke deelnemer of team voorzien van een supboard en een metaaldetector. Er worden verschillende checkpoints opgezet op de recreatieplas, elk met een opdracht of uitdaging. De schat wordt op een geheime locatie verborgen.
2. Start: De race begint met een spannende startceremonie, waarbij de deelnemers klaar staan bij de startlijn. Een scheidsrechter geeft het startsignaal en de race begint.
3. Opdrachten en checkpoints: De deelnemers of teams moeten de recreatieplas doorkruisen en elk checkpoint bezoeken om de opdrachten uit te voeren. Bij elk checkpoint ontvangen ze een nieuwe opdracht die ze moeten voltooien voordat ze naar het volgende checkpoint kunnen gaan.
4. Communicatie en strategie: Teams kunnen strategieën bedenken en communiceren om de opdrachten efficiënt uit te voeren. Het verdelen van taken en het plannen van de route kan hen helpen tijd te besparen.
5. Vinden van aanwijzingen: Tijdens het uitvoeren van de opdrachten kunnen deelnemers met behulp van de metaaldetector ook aanwijzingen vinden die hen naar de schat leiden. Dit voegt een extra element van spanning en avontuur toe aan de race.
6. Obstakels en uitdagingen: Op bepaalde checkpoints kunnen obstakels en uitdagingen worden geplaatst om de deelnemers fysiek en mentaal uit te dagen. Dit kan het klimmen over een muur, het vinden van een verborgen sleutel in het water of het oplossen van een complexe puzzel zijn.
7. Finish en prijsuitreiking: Zodra een deelnemer of team alle opdrachten heeft voltooid en de schat heeft gevonden, moeten ze terugkeren naar de finishlijn. De eerste deelnemer of het eerste team dat dit bereikt, wint de race. Er vindt een spannende prijsuitreiking plaats om de winnaars te feliciteren en de prestaties van alle deelnemers te erkennen.

  1. Opdrachten: a. Puzzels: Op een van de locaties bevindt zich een puzzel waarbij de deelnemers verschillende aanwijzingen moeten combineren om een code te kraken en een afgesloten kist te openen. b. Vragen: Op een andere locatie worden deelnemers geconfronteerd met een reeks trivia-vragen over de geschiedenis van de recreatieplas. Ze moeten de juiste antwoorden vinden door informatieborden te lezen en interactie met lokale gidsen. c. Fysieke uitdagingen: Bij een derde locatie moeten deelnemers een uitdagend parcours afleggen met hindernissen zoals klimwanden, evenwichtsbalken en touwbruggen.
  2. Aanwijzingen: a. Metaaldetector: Op verschillende locaties kunnen deelnemers de metaaldetector gebruiken om verborgen aanwijzingen te vinden. Deze aanwijzingen kunnen begraven zijn in het zand, verstopt tussen rotsen of verborgen in bomen. b. Oriëntatiepunten: Aanwijzingen kunnen ook bestaan uit specifieke oriëntatiepunten, zoals een boom met een bepaalde markering of een steen die op een specifieke manier geplaatst is. Deelnemers moeten deze oriëntatiepunten vinden en de bijbehorende aanwijzingen ontcijferen.
  3. Obstakels: a. Touwbruggen: Op een bepaalde locatie moeten deelnemers een smalle kloof oversteken met behulp van een wiebelige touwbrug. b. Hindernisbaan: Een uitdagende hindernisbaan met modderige greppels, netten om doorheen te kruipen en muren om overheen te klimmen. c. Waterovergang: Deelnemers moeten een ondiepe rivier oversteken met behulp van vlotten of door over stenen te springen.
  4. Tijdsbonus: De deelnemer of het team dat als eerste alle opdrachten heeft voltooid en de schat heeft gevonden, ontvangt een tijdsbonus van bijvoorbeeld 500 punten. Deze bonuspunten worden toegevoegd aan het totale puntenaantal.

Stel je vraag aan ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

E-Flyboarding

Vriezenveenseweg 57
7641 PE Wierden
Nederland

Tel: 06 - 82 12 83 00
E-mail: informatie@e-flyboarding.nl

Direct contact? Bel: 06 - 82 12 83 00